x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc s-a întâlnit cu persoane sinistrate după cutremurele care au lovit Italia anul trecut

Papa Francisc s-a întâlnit cu persoane sinistrate după cutremurele care au lovit Italia anul trecut

05 Ian 2017   •   18:45
Papa Francisc s-a întâlnit cu persoane sinistrate după cutremurele care au lovit Italia anul trecut

Papa Francisc a primit într-o audienţă specială, joi, în ajunul Bobotezei, circa 800 de persoane sinistrate în urma cutremurelor care au lovit centrul Italiei în 24 august şi în 26 şi 30 octombrie 2016.


Pontiful a dorit să se întâlnească cu oameni care are au pierdut persoane dragi sau care au rămas fără locuinţe şi care au nevoie de consolare şi speranţă. Întâlnirea s-a desfăşurat în Aula Paul al VI-lea din Vatican, unde participanţii la această audienţă specială au primit salutul şi îmbrăţişarea plină de consolare a papei Francisc, care li s-a adresat vorbind liber, relatează Radio Vatican.

Referindu-se la mărturiile ascultate, pontiful a evidenţiat câteva mărturii care l-au impresionat, precum necesitatea de a reconstrui inimile chiar înainte de reconstruirea locuinţelor şi, de asemenea, de a reconstrui ţesutul social, uman şi comunitatea ecleziastică.

Mişcat de aceste mărturii, pontiful a manifestat înţelegere pentru suferinţa şi durerea acestor oameni şi a îndemnat la implicare activă pentru înlăturarea molozului şi a ruinelor, pentru a face loc speranţei şi vieţii şi a o lua de la capăt.

Potrivit AFP, papa urmează să boteze duminică opt nou-născuţi din regiunea Amatrice, în Capela Sixtină din Vatican. La 4 octombrie, el a făcut o vizită-surpriză în această regiune devastată de seismul din 24 august, soldat cu aproape 300 de morţi.

Aproximativ 28.000 de oameni au primit sprijin din partea statului italian după cele trei seisme care au lovit centrul Italiei şi au distrus localităţi întregi.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc italia cutremur seism sinistrati