x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a ajuns la Singapore

Papa Francisc a ajuns la Singapore

de Redacția Jurnalul    |    11 Sep 2024   •   23:30
Papa Francisc a ajuns la Singapore
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a ajuns miercuri la Singapore în cadrul călătoriei de 12 zile prin Asia de Sud-Est și Oceania. Pe agenda dezbaterilor vor fi dialogul interconfesional, schimbările climei și poziția Bisericii Catolice în zonă. De asemenea, Papa va conduce o slujbă religioasă.

La liturghie vor participa aproximativ 55.000 de oameni, inclusiv catolicii din Hong Kong, potrivit Reuters. Dialogul interconfesional este tema cheie a vizitei, dar inechitățile sociale și schimbările climatice sunt alte probleme pe care le-ar putea aborda Papa în cadrul unui discurs.

Totodată, liderul de la Vatican va încerca să consolideze prezența Bisericii Catolice într-o regiune în care aceasta este o minoritate. Papa va avea mai multe întâlniri publice, dar și private cu autoritățile locale.

Papa se află în ultima etapă a unei călătorii de 12 zile prin Asia de Sud-Est și Oceania, cea mai lungă vizită a papalității sale. Papa a vizitat Timorul de Est, Indonezia și Papua Noua Guinee.

La Singapore, Papa va sta două zile. Singapore, cu o populație de 5,92 milioane de locuitori, are puternice comunități budiste, musulmane, hinduse și taoiste. În stat sunt doar 210.000 de catolici.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: papa francisc singapore