x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc, sursă de inspiraţie pentru rapperii americani

Papa Francisc, sursă de inspiraţie pentru rapperii americani

01 Dec 2015   •   18:32
Papa Francisc, sursă de inspiraţie pentru rapperii americani

A cucerit Statele Unite în septembrie, iar acum tocmai s-a întors dintr-un turneu în Africa şi papa Francisc inspiră rapperi americani care rivalizează în creativitate graţie unei imagini în care Suveranul Pontif apare cu microfonul în mână.

Într-o fotografie realizată de Gianluigi Guercia, făcută duminică în timp ce papa vizita o tabără pentru persoane strămutate în Republica Centrafricană, Francisc pare, într-adevăr, să pozeze ca un rapper clasic, cu microfonul foarte sus în mâna dreaptă şi cu stânga în poziţie orizontală, ca şi cum se pregătea să ţină ritmul.

Chiar dacă această postură este, probabil, înainte de toate rezultatul sciaticii de care suferă papa, ea tot îi dă atitudinea unui 50 Cent sau Puff Daddy, remarcă marţi AFP.

Pe reţelele sociale, fotografia a atras zeci de reluări, în care internauţii îşi imaginează ce text de rap ar putea pronunţa papa, urmate de hashtag-ul #popebars (cuvintele papei).

Dacă unele tweet-uri sunt lipsite de respect, majoritatea reflectă o afecţiune reală faţă de pontiful argentinian, demonstrând influenţa lui Francisc asupra generaţiilor mai tinere, datorită simplităţii stilului său şi eforturilor sale de a face biserica mai modernă, comentează agenţia franceză de presă.

×
Subiecte în articol: papa francisc rapperi