x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa pledează la ONU pentru un acord în vederea combaterii schimbărilor climatice

Papa pledează la ONU pentru un acord în vederea combaterii schimbărilor climatice

25 Sep 2015   •   18:33
Papa pledează la ONU pentru un acord în vederea combaterii schimbărilor climatice

Papa Francisc a susţinut vineri, în faţa Adunării Generale a ONU, că oamenii 'sunt parte din mediul înconjurător' şi a atras atenţia că orice deteriorare a acestuia este 'o daună pentru omenire', transmit EFE şi AFP.

În discursul său, aşteptat cu mare interes, suveranul pontif a opinat că există un veritabil 'drept al mediului' şi a făcut referire la 'limitele etice pe care acţiunile omului trebuie să le recunoască şi respecte'.

Totodată, el şi-a exprimat încrederea că la Conferinţa de la Paris asupra Schimbărilor Climatice (COP21), care va avea loc în decembrie, sub egida Naţiunilor Unite, 'se va ajunge la acorduri fudamentale şi eficiente', se vor face 'paşi concreţi şi se vor lua măsuri imediate pentru conservarea şi ameliorarea mediului înconjurător şi pentru soluţionarea cât mai curând posibil a fenomenelor de excludere socială şi economică'.

Papa argentinian a reamintit unele din priorităţile menţionate în enciclica sa despre mediul înconjurător, difuzată în 18 iunie, 'Laudatio si (Slavă ţie). Despre ocrotirea casei comune', şi a atras atenţia asupra folosirii în exces a mijloacelor materiale ale planetei.

×
Subiecte în articol: papa francisc onu