x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Parlamentarele tanzaniene nu mai au voie cu unghii și gene false

Parlamentarele tanzaniene nu mai au voie cu unghii și gene false

11 Sep 2018   •   12:00
Parlamentarele tanzaniene nu mai au voie cu unghii și gene false

Parlamentarelor cu unghii sau gene false li s-a interzis luni intrarea în clădirea care adăposteşte legislativul din Tanzania, potrivit Xinhua. 

"Prin autoritatea pe care mi-o oferă Constituţia ţării, interzic tuturor femeilor parlamentar care poartă unghii şi gene false să intre în clădirea Parlamentului", a spus Job Ndugai, purtătorul de cuvânt al adunării naţionale. 

Acesta a adăugat că s-a consultat cu experţi înainte să ia decizia de a interzice accesul femeilor care poartă astfel de accesorii cosmetice. 

Ndugai a anunţat interdicţia la scurt timp după ce ministrul adjunct al Sănătăţii, Dezvoltării Comunitare, Genului, Vârstnicilor şi Copiilor, Faustine Ndugulile, le-a spus legiuitorilor că femeile cu gene şi unghii false riscă probleme de sănătate. 

Ndugulile a spus că în fiecare an cel puţin 700 de femei ajung la spitalul naţional Muhimbili cu probleme de sănătate legate direct de utilizarea unghiilor şi genelor false precum şi a produselor pentru decolorarea tenului. 

Potrivit lui Ndugulile, unghiile şi genele false nu se află pe lista de cosmetice din Legea pentru alimentaţie, medicamente şi cosmetice din 2003, care prevede reglementarea şi controlul alimentelor, medicamentelor, cosmeticelor, medicamentelor din plante şi substanţelor otrăvitoare.AGERPRES

×
Subiecte în articol: unghii false