x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Partidul Comuniştilor din Moldova nu are dreptul să utilizeze simbolul secera şi ciocanul

Partidul Comuniştilor din Moldova nu are dreptul să utilizeze simbolul secera şi ciocanul

de Rador    |    11 Noi 2012   •   13:19
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova nu are dreptul să utilizeze simbolul secera şi ciocanul.
Curtea Supremă de Justiţie de la Chişinău a reconfirmat o decizie a Comisiei Electorale Centrale, care a refuzat să înregistreze simbolurile candidaţilor comunişti la alegerile locale anticipate programate în câteva localităţi din ţară.

Curtea Supremă de Justiţie a respins recursul PCRM privind refuzul de a înregistra simbolul său, secera şi ciocanul, la alegerile locale, care vor avea loc în câteva localităţi din Republica Moldova.

Deputatul comunist Sergiu Sârbu a declarat că se aştepta la o astfel de decizie. El s-a arătat sigur că PCRM va câştiga procesul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, unde a atacat hotărârea privind interzicerea simbolurilor comuniste. Comuniştii au făcut recurs la CSJ, după ce Curtea de Apel Chişinău a respins cererea PCRM de a anula o decizie a Comisiei Electorale Centrale, care le-a interzis candidaţilor partidului să folosească secera şi ciocanul ca simbol.

La 1 octombrie a intrat în vigoare hotărârea Parlamentului de la Chişinău, care interzice utilizarea simbolurilor comuniste în scopuri politice.

×