x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paşapoarte britanice şi irlandeze pentru spionii ruşi – Londra şi Dublinul fac anchetă

Paşapoarte britanice şi irlandeze pentru spionii ruşi – Londra şi Dublinul fac anchetă

30 Iun 2010   •   00:00

Guvernele britanic şi irlandez anchetează posibila utilizare a unor paşapoarte false britanice şi irlandeze de anumite persoane, arestate în Statele Unite pentru spionaj în favoarea Rusiei, relatează AFP.

"Un document al FBI depus în cadrul reţelei de spionaj în favoarea Rusiei conţine o referire la un fals paşaport irlandez", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului irlandez de Externe. "Încercăm să obţinem o clarificare oficială a acestui raport", a adăugat el.

La Londra, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe a anunţat că sunt în curs verificări privind folosirea unor paşapoarte britanice false. "Examinăm acest lucru", a precizat ea.

Statele Unite au arestat zece persoane acuzate de spionaj în favoarea Rusiei, a anunţat luni Departamentul american al Justiţiei. Cele zece persoane "pretind" că sunt americani, canadieni sau peruvieni, conform textului plângerii, care nu oferă alte precizări privind naţionalitatea lor.

În urmă cu câteva săptămâni, Guvernul irlandez a expulzat un diplomat israelian aflat la post în Dublin, după utilizarea presupusă a unor false paşapoarte autentice irlandeze, de către persoane acuzate că au ucis un oficial al mişcării palestiniene Hamas la Dubai.

×
Subiecte în articol: externe