x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru braconieri, arestaţi în Indonezia după ce au ucis şi mâncat patru urşi malaezi

Patru braconieri, arestaţi în Indonezia după ce au ucis şi mâncat patru urşi malaezi

03 Apr 2018   •   17:40
Patru braconieri, arestaţi în Indonezia după ce au ucis şi mâncat patru urşi malaezi

Patru indonezieni au fost arestaţi după ce poliţia locală a intrat în posesia unei filmări în care aceştia puteau fi văzuţi în timp ce au ucis şi au mâncat urşi malaezi, specie considerată vulnerabilă, au anunţat marţi autorităţile din această ţară asiatică, informează AFP. 

Cei patru suspecţi, care locuiesc pe insula Sumatra, au fost inculpaţi potrivit legislaţiei pentru protecţia mediului şi riscă cinci ani de închisoare şi o amendă de 100 de milioane de rupii (5.800 euro). 

Ursul malaez, cea mai mică specie de urs, este considerată vulnerabilă de către Uniunea internaţională pentru conservarea naturii (IUCN). 

Exemplarele acestei specii trăiesc în pădurile tropicale şi în ţinuturile mlăştinoase din Asia de Sud-Est. Populaţia de urşi malaezi este în scădere în Indonezia din cauza defrişărilor rapide care provoacă pierderea habitatului. 

Braconierii capturaseră cei patru urşi cu ajutorul capcanelor, după care i-au ucis lovindu-i în cap sau împuşcându-i, a declarat Christan Rony, şeful poliţiei locale. 

După ce i-au jupuit, braconierii au preparat carnea urşilor şi au mâncat-o. 

''Au împărţit carnea şi altor săteni'', a adăugat poliţistul.

AGERPRES

×