x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe PE BUNE! Londra-Perth, GOL, intr-o CUTIE, pentru ca nu avea bani de avion!

PE BUNE! Londra-Perth, GOL, intr-o CUTIE, pentru ca nu avea bani de avion!

07 Mar 2015   •   11:48
PE BUNE! Londra-Perth, GOL, intr-o CUTIE, pentru ca nu avea bani de avion!

Un australian,Reg Spiers, a petrecut trei zile intr-o cutie de lemn pentru a ajunge acasa, in orasul Perth, dupa ce s-a trezit in situatia de a fi singur si fara bani la Londra.

Spiers, un atlet care aspira sa participe la Olimpiada de la Tokyo din 1964 sosise la Londra pentru a se recupera in urma unei accidentari.
Verdictul medicilor i-a curmat activitatea sportiva si, pentru a face rost de bani pentru drumul de intoarcere acasa, s-a angajat la aeroport.

Din nefericire pentru el, bruma de economii pe care o stransese a disparut odata cu portofelul ce i-a fost furat, facandu-i aproape imposibila dorinta de a fi acasa cu ocazia zilei de nastere a fiicei sale.

Inventiv, a conceput un plan care urma sa-l transporte in Australia la un pret mult mai redus decat ar fi costat biletul de avion: gratis!
Cu ajutorul unui prieten a construit o cutie din lemn, in care urma sa supravietuiasca in cala avioanelor si a expediat-o catre Perth, cu plata la destinatie.
"Am intrat in cutie si am plecat la drum. Nu era nimic de care sa-mi fie frica. Nu mi-e teama de intuneric, asa ca, doar am stat acolo. Nu nimic diferit fata de o calatorie obisnuita. In cutie era un loc, l-am ocupat si am pornit", a marturisit Spiers

Dupa cum era de asteptat, realitatea a fost mult mai complicata.
Cutia in care se afla a fost imbarcata cu succes in cala unui avion Air India, dar a fost nevoit, din cauza cetii, sa suporte o intarziere de 24 de ore, inchis intr-un spatiu de 1.52 x 0.91 x 0.76 metri.

Pornit pe drumul catre casa, a fost constrans sa urineze intr-o sticla pe care, la prima oprire, la Paris, a plasat-o pe capacul cutiei in care se afla. Nu credea ca ar putea exista expresii despre englezi precum cele pe care le-a auzit cu propriile urechi, in momentul in care manipulatorii de bagaje francezi au descoperit sticla,

Urmatoare oprire a fost Bombay, unde lucrurile au luat-o putin razna dupa ce cutia in care se gasea a fost lasata timp de patru ore la soare. Singura solutie a fost sa se dezbrace complet.

Au mai trecut cateva ore si, intr-un final, epopeea lui a luat sfarsit: ajunsese acasa!
A avut siguranta acestui fapt dupa injuraturile pe care le-a auzit.
"Accentul, cat imi lipsise! Sunt pe pamantul natal. Uluitor. Minunat. Probabil ca zambetul meu era de la o ureche la cealalta. Dar nu am dorit sa ma desconspir, as fi stricat totul. Am iesit in momentul in care au depozitat cutia, am imbracat costumul si am sarit in primul taxi ce mi-a iesit in cale. Am reusit! ", a relatat Spiers.

Ideea a fost atat de nebuneasca incat nici sotiei lui nu i-a venit sa creada ca s-a petrecut cu adevarat.
In zilele noastre, sansele ca aceasta intamplare sa se repete sunt nule, toata coletaria fiind scanata la imbarcare.

×