x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pedepse aspre pentru șoferii criminali în UK. Pot fi închiși pe viață

Pedepse aspre pentru șoferii criminali în UK. Pot fi închiși pe viață

26 Iun 2022   •   20:30
Pedepse aspre pentru șoferii criminali în UK. Pot fi închiși pe viață

O nouă lege va permite judecătorilor să închidă pe viață șoferii criminali. Legea actuală le permite judecătorilor să îi condamne pe șoferi doar pentru o perioadă maximă de 14 ani, dar, începând de marți, un șofer care ucide ar putea fi închis pe viață.

Noua lege privind poliția, criminalitatea, condamnările și instanțele de judecată din UK va permite judecătorilor să condamne la închisoare pe viață șoferii periculoși care ucid sau șoferii neglijenți care ucid când sunt beți sau drogați.

Ministrul justiției, Dominic Raab, a declarat: "Prea multe vieți au fost pierdute din cauza unui comportament imprudent la volan, care a devastat familii. Am modificat legea astfel încât cei responsabili se vor confrunta acum cu posibilitatea de a sta pe viață în spatele gratiilor".

Schimbarea intră în vigoare marți, anunță Sky News.

De asemenea, se va introduce o nouă infracțiune - provocarea de vătămări grave prin conducere neglijentă, care îi va viza pe cei care provoacă altora răni pe termen lung sau permanente.

De asemenea, noile norme vor permite judecătorilor să acorde persoanelor cu deficiențe de auz sprijinul unor interpreți în în timpul deliberărilor. Până acum, doar cei 12 jurați jurați puteau în sala de deliberare, împiedicând efectiv participarea persoanelor cu deficiențe de auz.

(sursa: Mediafax)

×