x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pedepse severe pentru violarea unei fetițe de 11 ani în Maroc

Pedepse severe pentru violarea unei fetițe de 11 ani în Maroc

de Redacția Jurnalul    |    14 Apr 2023   •   21:15
Pedepse severe pentru violarea unei fetițe de 11 ani în Maroc

Un tribunal din Maroc a majorat drastic pedepsele cu închisoarea pronunțate împotriva a trei bărbați condamnați pentru violarea repetată a unei fetițe de 11 ani, într-un caz care a stârnit indignarea publică.

Curtea de apel din Rabat l-a condamnat pe unul dintre bărbați la 20 de ani de închisoare vineri dimineață, iar pe ceilalți doi la 10 ani, relatează AFP.

Avocații fetei, care are acum 12 ani, au făcut apel după ce o instanță inferioară l-a condamnat pe unul dintre cei trei agresori la doi ani de închisoare, iar pe ceilalți la câte 18 luni de închisoare.

Toți trei riscau până la 30 de ani în spatele gratiilor.

Curtea de Apel i-a obligat pe cei trei bărbați să plătească despăgubiri în valoare totală de 140.000 de dirhami (aproape 14.000 de dolari), în loc de 50.000 de dirhami, cât a dispus instanța inferioară.

"Suntem mulțumiți de această decizie care a făcut dreptate victimei", a declarat pentru AFP avocatul Abdelfattah Zahrach după audierea maraton.

"Acestea fiind spuse, nu înțelegem de ce doi dintre acuzați au fost condamnați doar la 10 ani", a spus el, adăugând că ia în considerare un nou recurs la Curtea de Casație "după ce se va consulta cu familia copilului".

Instanța a ascultat mărturiile victimei și ale unui martor, de asemenea minor, în privat, după ce procuratura a cerut acest lucru, invocând preocupări legate de protecția copilului.

Victima, care părea fragilă și tăcută, a fost însoțită de bunica și de tatăl ei.

Acuzații au rămas cu capul plecat în boxa acuzaților în timp ce erau prezentate probele.

Unul dintre bărbați a fost confruntat cu un test ADN care dovedește că este tatăl unui copil în vârstă acum de 13 luni născut de fată.

Întrebat cum s-a întâmplat acest lucru, el a spus în mod repetat: "Nu știu".

Cazul a stârnit revoltă în țara nord-africană, iar o petiție a strâns zeci de mii de semnături.

Fata, dintr-un sat de lângă Rabat, a fost violată în mod repetat pe parcursul mai multor luni, a declarat luna trecută într-o declarație Forumul Jossour al femeilor marocane.

Amina Khalid, președinta INSAF, un grup pentru drepturile femeilor care a urmărit cazul fetei, a declarat că aceasta "începe să zâmbească, dar este încă în stare de șoc".

INSAF a ajutat-o pe fată să meargă la școală pentru prima dată.

×
Subiecte în articol: viol maroc