x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul afirmă că operaţiunile militare americane nu au fost afectate de loviturile aeriene ruse din Siria

Pentagonul afirmă că operaţiunile militare americane nu au fost afectate de loviturile aeriene ruse din Siria

02 Oct 2015   •   07:55
Pentagonul afirmă că operaţiunile militare americane nu au fost afectate de loviturile aeriene ruse din Siria

Bombardamentele ruse din Siria 'nu au afectat' operaţiunile lansate de SUA şi de aliaţii săi în ţară, a declarat joi colonelul Steve Warren, un purtător de cuvânt al armatei americane la Bagdad, relatează AFP.

'Nu ne-am modificat operaţiunile din Siria pentru a ţine cont de prezenţa noilor actori pe câmpul de luptă', a declarat colonelul Warren într-o videoconferinţă de presă.

Purtătorul de cuvânt a precizat că avioanele coaliţiei au efectuat mai multe raiduri deasupra Siriei în ultimele 24 de ore.

Faptul că nu a existat încă niciun schimb de informaţii oficial între ruşi şi americani cu privire la operaţiunile lor reprezintă un risc, a recunoscut purtătorul de cuvânt. 'Există întotdeauna posibilitatea unor erori de judecată şi a unor accidente', a recunoscut oficialul american.

Însă, a adăugat el, 'piloţii profesionişti dispun de tehnici, de protocoale, de proceduri' atunci când se află în acelaşi spaţiu aerian.

'Piloţii noştri respectă în totalitate aceste proceduri şi sperăm că piloţii ruşi vor face acelaşi lucru', a mai spus el.

Washingtonul şi Moscova urmau să înceapă joi la ora 11.00 GMT discuţii militare pentru a stabili modalităţile de comunicare între cele două forţe şi pentru a oficializa schimburile de informaţii cu scopul evitării unor incidente deasupra Siriei.

×