x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul îşi reduce programul de antrenament pentru rebeli (responsabil)

Pentagonul îşi reduce programul de antrenament pentru rebeli (responsabil)

09 Oct 2015   •   20:12
Pentagonul îşi reduce programul de antrenament pentru rebeli (responsabil)

SUA vor schimba programul de sprijin pentru grupările siriene rebele în lupta împotriva Statului Islamic şi se vor concentra pe furnizarea de echipamente şi arme, a afirmat un responsabil american al Ministerului Apărării, relatează AFP.

'Anterior, era vorba de formarea unor unităţi de infanterie, vom evolua spre un model ce va procura mai multe capacităţi de luptă', potrivit unui responsabil din domeniul apărării.

Este vorba de 'recentrarea programului pentru ameliorarea eficacităţii sale', a declarat un alt oficial american. Pentagonul a indicat la sfârşitul lunii septembrie că SUA vor face o 'pauză' în acest program.

Programul Pentagonului de ajutor pentru rebelii sirieni nu este singurul sprijin acordat de Washington acestor grupări. CIA a furnizat de asemenea arme rebelilor sirieni din 2013 şi a antrenat o parte din aceştia.

Lansat la începutul anului de către SUA, programul Pentagonului de formare şi dotare, cu un buget de 500 milioane de dolari, urma să pregătească aproximativ 5.000 de rebeli sirieni pe an pentru a lupta în Siria împotriva SI.

Potrivit unui comunicat al purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, SUA vor căuta de acum să 'furnizeze echipamente şi arme liderilor grupărilor selecţionate şi unităţilor lor pentru ca în timp ei să poată lansa atacuri concertate pe teritoriul sirian controlat de Statul Islamic'.

×