x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul neagă acuzațiile că s-ar fi implicat în uciderea unor generali ruși în Ucraina

Pentagonul neagă acuzațiile că s-ar fi implicat în uciderea unor generali ruși în Ucraina

06 Mai 2022   •   09:40
Pentagonul neagă acuzațiile că s-ar fi implicat în uciderea unor generali ruși în Ucraina
Sursa foto: Agerpres

Pentagonul neagă afirmațiile potrivit cărora ar fi transmis informații forețelor ucrainene care au ajutat la uciderea unor ofițeri ruși cu grad înalt aflați pe front, scrie NY Times.

"Nu oferim informaţii despre locul în care se află înalţi comandanţi militari pe câmpul de luptă şi nici nu participăm la deciziile de ţintire luate de armata ucraineană", a spus purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. Dar SUA recunoaște că a transmis Ucrainei informații pentru a o ajuta să-și apere țara.

Totodată, informațiile transmise de SUA au ajutat la scufundarea navei amiral Moskva, din Marea Neagră, potrivit NBC. POstul de televiziune afirmă că forțele ucrainene au cerut Statelor Unite informații referitoare la aceasta iar acestea le-au oferit date despre poziția crucișătorului rusesc. 

Pentagonul a anunțat oficial și faptul că Valeri Gherasimov, șef al Statului Major al Rusiei s-a aflat mai multe zile în regiunea Donbas, săptămâna trecută. Ulterior au apărut zvonuri că acesta ar fi fost rănit dar speculațiile au fost infirmate de apariția în public a acestuia. 

NY Times afirmase anterior că SUA a oferit informații Ucrainei care au ajutat la atacarea unor generali ruși aflați pe front, spunând că din cei 10 ofițeri de rang înalt ai armatei ruse, mulți au fost anihilați cu ajutorul serviciilor de informații americane. 

Consiliului Național de Securitate a SUA (NSC) neagă acuzațiile. 
"Statele Unite furnizează informaţii despre câmpul de luptă pentru a-i ajuta pe ucraineni să-şi apere ţara. Nu furnizăm informaţii cu intenţia de a ucide generali ruşi", a transmis purtătoarea de cuvânt a NSC, Adrienne Watson.





 

×
Subiecte în articol: pentagon generali rusi ucraina