x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pentagonul vrea să economisească 100 de miliarde de dolari în cinci ani

Pentagonul vrea să economisească 100 de miliarde de dolari în cinci ani

05 Iun 2010   •   00:00

Pentagonul a anunţat vineri o iniţiativă privind limitarea cheltuielilor inutile pentru a economisi 100 de miliarde de dolari în următorii cinci ani în scopul redistribuirii lor responsabile, a anunţat secretarul adjunct al Apărării, William Lynn, relatează AFP.

Departamentul Apărării a precizat că reducerea de costuri nu va afecta nivelul efectivelor principalelor corpuri ale armatei, implicată în două războaie în Afganistan şi Irak, dar nici proiectul privind avioanele de luptă F-35, programul de armament cel mai scump pentru bugetul Apărării.

"Majoritatea economiilor trebuie obţinute din suprimarea inutilului şi consolidarea eficienţei, aceste miliarde urmând să fie realocate pentru costuri de funcţionare şi modernizare a forţei", a declarat Lynn.

"Totalul pe cinci ani va fi de peste 100 de miliarde de dolari", a adăugat el.

Militarii trebuie să economisească şapte miliarde în exerciţiul bugetar pe 2012, 11 miliarde în 2013, 18,9 miliarde în 2014, 28 de miliarde în 2015 şi 37 de miliarde în 2016, a detaliat Pentagonul.

În februarie, preşedintele american, Barack Obama, a dezvăluit proiectul său de buget pentru apărare pe 2011, respectiv 549 de miliarde de dolari pentru bugetul principal şi 159 de miliarde de dolari în plus pentru finanţarea războaielor din Irak şi Afganistan.

×
Subiecte în articol: externe