x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Percheziţii la sediul rivalului News of the World, tabloidul Daily Star

Percheziţii la sediul rivalului News of the World, tabloidul Daily Star

de Marina Constantinoiu    |    08 Iul 2011   •   14:36
Percheziţii la sediul rivalului News of the World, tabloidul Daily Star

Politia londoneza a inceput perchezitionarea, vineri, a sediului cotidianului britanic Daily Star, rivalul acum hulitului News of the World, in cadrul aceluiasi scandal privind interceptarile telefonice ilegale din Marea Britanie, relateaza AFP, care citeaza Scotland Yard.

Tot vineri, Scotland Yard l-a arestat pe fostul redactor-sef al News of the World, Andy Coulson.

Intrebat de AFP in legatura cu informatiile referitoare la o eventuala perchezitie la sediul Daily Star, concurentul NoW, un purtator de cuvant al Scotland Yard s-a multumit sa declare oficial: “Pot confirma ca este in curs o verificare a sediului comercial al ziarului, situat in centrul Londrei'.

Versiunea duminicala a Daily Star, Daily Star Sunday, il are ca angajat pe Clive Goodman, arestat vineri de politie, care-l banuieste de coruptie in acelasi scandal al interceptarilor ilegale.

In 2007, jurnalistul, care lucra la News of the World, a fost condamnat la patru luni de inchisoare in acest scandal, care s-a amplificat in ultimele zile, cu noi dezvaluiri care au dus la decizia de inchidere a tabloidului incepand cu aceasta duminica.

Perchezitia de la Daily Star este cea mai recenta faza a acestui scandal, politia perchezitionand vineri dupa-amiaza si domiciliul londonez al lui Andy Coulson, fostul redactor-sef al News of the World si fost director de comunicare al premierului conservator David Cameron.

Daily Star, creat in 1978, apartine grupului Express Newspapers, care mai detine si tabloidele Daily Express si Sunday Express. Grupul de presa este detinut de societatea “Northern and Shell' a omului de afaceri britanic Richard Desmond.

Cu un tiraj de circa 700.000 de exemplare, este specializat in chestiuni de actualitate, deseori de cancan, media si politica.

×