x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Performanţele gimnastelor în presa internaţională. "Echipa României, simbioză a două generaţii”

Performanţele gimnastelor în presa internaţională. "Echipa României, simbioză a două generaţii”

de Marina Constantinoiu    |    14 Mai 2012   •   15:23

Romancele au fost marile eroine ale Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Bruxelles, unde Larisa Iordache – la sol, Catalina Ponor – la barna si Sandra Izbasa – la sarituri, au cucerit medalia de aur duminica, a doua zi dupa victoria pe echipe, relateaza AFP.

"Ponor, tripa campioana olimpica in 2004, revenita dupa o retragere, anul trecut, a demonstrat la 24 de ani ca este inca o pretendenta olimpica serioasa, dominand la barna si luand argintul la sol', comenteaza France Presse. "La cei 15 ani ai sai, micuta Iordache si-a oferit primele medalii din categoria grea, cu argint la barna si aur la sol', adauga sursa citata.

O alta campioana olimpica, Sandra Izbasa, in varsta de 21 de ani, si-a pastrat titlul la sarituri. Romancele nu au ratat podiumul decat la paralele, unde rusoaica Viktoria Komova a dublat aurul mondial cu titlul european, in fata compatrioatei sale Anastasia Grisina, adauga AFP, care a fost preluata de Paris-Normandie si de sport.francetv.fr.

"Romancele au obtinut medalia de aur pe echipe, sambata, la Campionatele de Gimnastica artistica de la Bruxelles, in fata rusoaicelor, care erau detinatoarele titlului', scrie Paris-Normandie. "Echipa Romaniei, simbioza a doua generatii, cu campioanele sale olimpice Catalina Ponor (2004) si Sandra Izbasa (2008), si ultima sa micuta perla Larisa Iordache, le ia coroana continentala rusoaicelor', comenteaza sursa citata.

×