x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Perturbări ale circulaţiei feroviare şi comunicaţiilor şi pagube, în Ungaria, în urma intemperiilor

Perturbări ale circulaţiei feroviare şi comunicaţiilor şi pagube, în Ungaria, în urma intemperiilor

de Mediafax    |    20 Iul 2011   •   16:22

Circulatia feroviara a fost perturbata de copaci cazuti pe calea ferata, producand intarzieri semnificative pe mai multe linii, in urma ploilor torentiale si unor furtuni puternice, in noaptea de marti spre miercuri, a anuntat Biroul de Comunicare al Cailor Ferate Ungare (MAV), citat de MTI.

Pe tronsonul dintre Budapesta si Szolnok aveau loc lucrari de reparatii si degajare, traficul feroviar fiind suspendat temporar, a adaugat MAV.

Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor a anuntat ca lucra la evaluarea amplorii pagubelor cauzate de intermperii, urmand sa prezinte bilantul ulterior.

Pe de alta parte, Serviciul National ungar de Meteorologie (OMSZ) a emis o atentionare pentru zonele din centrul si estul Ungariei.

Serviciul de comunicatii mobile a fost intrerupt, miercuri dimineata, timp de aproximativ doua ore, la Kecskemet (centru), din cauza unor furtuni puternice. Totodata, pompierii au fost chemati sa intervina, in mai multe randuri, in locuri unde rafalele puternice de vant au scos copacii din radacini.

La Balatonalmadi (vest), un zid s-a prabusit, din cauza ploii puternice, avariind o conducta de gaze, a anuntat Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor. Se efectuau lucrari reparatii, in vederea reluarii alimentarii, a precizat Autoritatea. De asemenea, pompierii au fost chemati sa pompeze apa din 25-30 de case, inundate de apele unui parau revarsat.

In regiunea viticola Villany (sud), vita-de-vie a fost grav afectata de grindina, marti seara, producand o pierdere de 15-20 de procente a recoltei de struguri, a declarat Zsolt Spiegel, un purtator de cuvant al fermierilor locali.

×
Subiecte în articol: Ungaria furtuna pagube materiale intemperii