x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 1.900 de australieni au înfruntat frigul pentru a înota goi în Tasmania cu ocazia solstiţiului de iarnă

Peste 1.900 de australieni au înfruntat frigul pentru a înota goi în Tasmania cu ocazia solstiţiului de iarnă

22 Iun 2019   •   16:00
Peste 1.900 de australieni au înfruntat frigul pentru a înota goi în Tasmania cu ocazia solstiţiului de iarnă

Peste 1.900 de persoane au participat sâmbătă dimineaţă la un eveniment insolit organizat în Australia, înotând fără costume de baie în apele reci ale unui râu din insula Tasmania, pentru a marca solstiţiul de iarnă din emisfera sudică, informează Reuters.

Acest eveniment anual are loc cu ocazia solstiţiului de iarnă, ce marchează cea mai scurtă zi a anului în emisfera sudică. În acest an, un număr record de înotători, purtând doar căşti de baie roşii, s-au reunit pe malurile râului Derwent.

Joy Walter, un bărbat de 91 de ani din nord-estul Tasmaniei, a fost unul dintre cei 1.915 participanţi care au plonjat în apa rece a râului australian la ora locală 07:42 (21:42 GMT, vineri), când temperatura aerului era de doar 5 grade Celsius.

"M-am gândit că mi-ar plăcea să fac asta. Voi împlini 92 de ani peste 44 de zile, aşadar mi-am spus că ar fi bine să fac acest lucru atât timp cât încă mai pot", a declarat el.

Ajunsă la cea de-a noua ediţie, competiţia de înot fără costume de baie face parte din programul Dark Mofo, un festival hibernal desfăşurat pe durata a trei săptămâni, dedicat muzicii şi artelor, ce include şi expoziţii, instalaţii de sunet şi lumini şi reprezentaţii live, în oraşul Hobart, capitala Tasmaniei.

AGERPRES

 

×
Subiecte în articol: australia solstitiu de iarna