x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 100 de civili au fost ucişi într-un bombardament american în Afganistan

Peste 100 de civili au fost ucişi într-un bombardament american în Afganistan

06 Mai 2009   •   00:00

Cel puţin 100 de persoane, inclusiv civili, au fost ucise luni, în timpul unui bombardament aerian al forţelor americane în vestul Afganistanului, anunţă un oficial din cadrul poliţiei afgane, citat de AFP.



"Pot confirma că peste 100 de persoane au fost ucise în cursul operaţiunii din districtul Bala, provincia Farah (vest)", anunţă şeful poliţiei provinciale, Abdul Ghafar Watandar.

Lupte violente între talibani şi forţele de securitate afgane şi internaţionale au izbucnit luni în districtul Bala Buluk din provincia Farah, situată în vestul ţării, unde insurgenţii ocupă poziţii bine plasate, provocând astfel bombardamente aeriene din partea americanilor.

"Echipa noastră a văzut marţi pe teren zeci de persoane ucise, printre care se aflau femei şi copii", a declarat purtătoarea de cuvânt a Crucii Roşii, Jessica Barry.

"Majoritatea caselor din zona vizată (de bombardamente) au fost transformate în ruine. În mai multe sate au avut loc înmormântări colective", a adăugat aceasta.

"Unul dintre colegii noştri din cadrul Crucii Roşii afgane locale a fost ucis în timpul bombardamentelor, alături de 13 membri ai familiei sale", a declarat Barry.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe