x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 130 de agenţi Secret Service, în carantină

Peste 130 de agenţi Secret Service, în carantină

13 Noi 2020   •   21:07
Peste 130 de agenţi Secret Service, în carantină

Peste 130 de agenţi ai Serviciului american de protecţie Secret Service sunt în autoizolare, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 sau au avut contact cu persoane infectate, afirmă surse citate de cotidianul „The Washington Post”.

Conform surselor citate, răspândirea coronavirusului, care afectează circa 10% din echipa Secret Service, are legătură parţial cu o serie de evenimente electorale organizate de preşedintele Donald Trump în săptămânile de campanie premergătoare scrutinului din 3 noiembrie.

Situaţia are un impact semnificativ asupra unităţii Secret Service detaşată la Casa Albă.

Donald Trump a avut coronavirus în octombrie. În prezent, mai mulţi oficiali de la Casa Albă sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Printre aceştia se numără şeful Cancelariei prezidenţiale, Mark Meadows, şi doi consilieri, Corey Lewandowski şi David Bossie.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Judd Deere, a declarat că fiecare caz de infectare este tratat cu seriozitate.

Secret Service a refuzat să confirme numărul agenţilor aflaţi în carantină, subliniind însă că „sunt menţinute proceduri stricte de identificare a contactelor şi de testare”.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: donald trump