x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 3 milioane de britanici au semnat pentru renunțarea la Brexit

Peste 3 milioane de britanici au semnat pentru renunțarea la Brexit

22 Mar 2019   •   15:31
Peste 3 milioane de britanici au semnat pentru renunțarea la Brexit

Theresa May a refuzat să renunțe la Brexit în ciuda faptului că există o petiție semnată de peste trei milioane de persoane prin care se solicită acest lucru, transmite Daily Mail.

Premierul Marii Britanii a afirmat că nu va opri procesul, după ce a solicitat o amânare a termenului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. „Nu cred că ar trebui să revocăm Articolul 50.”, a afirmat Theresa May.

Petiția a fost susținută de actorii Hugh Grant, Jennifer Saunders, Eddie Marsan și Andy Serkis, fizicianul Brian Cox, cântăreața Annie Lennox și autorul AC Grayling.

„Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la referendum, vom vedea cel mai mare exercițiu democratic din istorie, iar acolo o fost un rezultat clar că ne dorim să ieșim din Uniunea Europeană. Am spus că ăsta este votul, este decizia voastră și o vom îndeplini. Cred că este datoria noastră ca Guvern și Parlament să respectăm votul.”, a spus Theresa May când a fost întrebată dacă nu ar trebui să ia în considerare opinia publică, care a fost exprimată prin intermediul petiției.

„Am semnat. Se pare că toate persoanele sănătoase din țara asta au semnat. Urgență națională. Revocăm Articolul 50 și rămânem în UE.”, a spus actorul Hugh Grant.

Articolul 50 face parte din Tratatul privind Uniunea Europeană și prevede procedura prin care un stat membru se poate retrage din Uniunea Europeană, dacă dorește acest lucru.

×
Subiecte în articol: brexit petitie referendum Theresa May