x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 9.000 de morţi în Siria, la un an de la începutul revoltei

Peste 9.000 de morţi în Siria, la un an de la începutul revoltei

de Mediafax    |    15 Mar 2012   •   15:55
Peste 9.000 de morţi în Siria, la un an de la începutul revoltei

Peste 9.000 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise in Siria de la izbucnirea, in urma cu un an, a revoltei populare reprimate sangeros de regimul lui Bashar al-Assad, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), au fost ucise 9.113 persoane, dintre care 6.645 de civili, 1.997 de militari si membri ai serviciilor de securitate si 471 de rebeli.

"In pofida victimelor si represiunii, poporul sirian continua revolutia", a comentat Rami Abdel Rahmane, presedintele OSDH, contactat de AFP.

Militantii prodemocratie comemoreaza joi un an de la inceputul revoltei reprimate sangeros de regim, care nu recunoaste amploarea acesteia si o asimileaza "terorismului".

Potrivit ONU, peste 30.000 de sirieni care au fugit de represiune s-au refugiat in tarile vecine, iar 200.000 s-au deplasat in interiorul tarii din 15 martie 2011.

Pe parcursul lunilor, manifestatiile pasnice au fost eclipsate de militarizarea revoltei, mii de dezertori, reuniti in cadrul Armatei Siriene Libere (ASL), alegand sa intoarca armele impotriva regimului.

×
Subiecte în articol: siria revolta victime regim