x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 90 la sută dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi

Peste 90 la sută dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi

11 Aug 2010   •   00:00
Peste 90 la sută dintre deţinuţii ruşi sunt bolnavi

Peste 90 la sută dintre persoanele deţinute în închisorile din Rusia sunt bolnave, adesea de tuberculoză, SIDA sau hepatită, a recunoscut miercuri Parchetul general, citat de AFP.

"Verificările efectuate au arătat că peste 90 la sută dintre persoanele condamnate la închisoare sau în detenţie preventivă sunt bolnave, adesea cu boli precum tuberculoza, hepatita, infecţiile cu HIV", precizează Parchetul într-un comunicat.

"Majoritatea problemelor de funcţionare a medicinei penitenciare sunt legate de finanţarea sa. În 2010, serviciile medicale pentru deţinuţi nu au dispus decât de 24 la sută din fondurile necesare", a adăugat sursa citată, menţionând că aceste concluzii au fost trimise preşedintelui Dmitri Medvedev.

Parchetul indică de asemenea că 60 la sută din echipamentele medicale "datează din anii '70 şi '80" şi că mai mult de jumătate din material este "vetust".

Preşedintele Medvedev a ordonat o verificare globală a sistemului medical din închisorile ruse, după moartea mai multor deţinuţi care nu au primit ajutor medical adecvat.

×
Subiecte în articol: externe