x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste jumătate dintre britanici vor să se întoarcă în Uniunea Europeană

Peste jumătate dintre britanici vor să se întoarcă în Uniunea Europeană

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2023   •   20:15
Peste jumătate dintre britanici vor să se întoarcă în Uniunea Europeană
Sursa foto: Hepta

Peste 58% dintre britanici ar vota pentru reintrarea în Uniunea Europeană, în timp ce respondenții au spus că au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în ​​guvernul Regatului Unit., arată cel mai recent sondaj YouGov Brexit, notează www.theguardian.com.

Britanicii vor să revină în Uniunea Europeană, sugerează cel mai recent sondaj YouGov Brexit. Statisticile arată că 58% dintre repondenți ar vota pentru reintrarea în blocul UE, scrie alephnews.ro, care citează The Guardian. Cei care au participat la sondaj au declarat că au mai multă încredere în Comisia Europeană decât în guvernul britanic.

Rezultatele celui mai recent sondaj YouGov Brexit relevă că 58,2% dintre britanici ar vota acum pentru a reveni în UE. Procentul este doar cu o fracțiune mai mic decât cel de 60% din luna februarie a acestui an, atunci când a fost înregistrată cea mai mare cifră din februarie 2012 și până în prezent.

Întrebați dacă vor să rămână sau să iasă din UE, 62% dintre repondenții din Franța și 63% din Italia, care se numără în mod tradițional printre cele mai puțin entuziaste state membre ale UE, au răspuns că ar vota în favoarea rămânerii în blocul comunitar.

La polul opus, 87% dintre respondenții din Spania au declarat luna trecută că ar alege să rămână în UE. În Danemarca 79% dintre respondenți spun că ar vota rămânerea în blocul comunitar, 70% în Suedia și 69% în Germania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uniunea europeana londra