x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pilotul avionului prăbuşit era "foarte experimentat"

Pilotul avionului prăbuşit era "foarte experimentat"

22 Mai 2010   •   00:00

Pilotul avionului Air India, care s-a prăbuşit sâmbătă în Mangalore, în sudul Indiei, era "foarte experimentat", a declarat ministrul Aviaţiei Civile, sugerând că zona de siguranţă scurtă din jurul pistei ar putea să fi contribuit la producerea accidentului.

Avionul Boeing 737 care venea din Dubai, cu 166 de persoane la bord, a depăşit zona rezervată aterizării avioanelor şi şi-a încheiat cursa într-un şanţ înconjurat de vegetaţie abundentă. Un număr de 158 de persoane au murit în acest accident, cel mai grav din India din ultimii 14 ani.

Potrivit lui Praful Patel, ministrul Aviaţiei Civile, pilotul, identificat oficial ca fiind de naţionalitate sârbă, avea la activ 10.000 de ore de zbor şi era familiarizat cu această pistă, unde aterizase de peste 20 de ori.

Condiţiile din momentul aterizării erau bune, cu o vizibilitate suficientă, dar ministrul a subliniat că zona de siguranţă din jurul pistei este mai scurtă decât pe alte aeroporturi.

"Mangalore nu are o zonă de siguranţă suficientă şi, în cazul de faţă, ea nu a putut opri aeronava", a declarat el, adăugând: "Putem să spunem cu siguranţă, plecând de la primele elemente, că în afară de aceasta (...), totul părea normal".

Ministrul a subliniat că este prea devreme pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului, precizând că a fost deschisă o anchetă.

Cutiile negre ale avionului nu au fost încă găsite.

Pista pe care a încercat să aterizeze avionul este lungă de 2,6 kilometri.

Preşedintele autorităţilor aeroportuare indiene, V.P. Agrawal, a declarat că pilotul nu a trimis niciun apel de urgenţă care să sugereze o problemă tehnică a aparatului.

×
Subiecte în articol: externe