x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piraeus Bank dă în judecată agenţia Reuters, solicitând 50 de milioane de euro despăgubiri

Piraeus Bank dă în judecată agenţia Reuters, solicitând 50 de milioane de euro despăgubiri

de Agerpres    |    03 Mai 2012   •   15:56

Piraeus Bank, a patra mare banca din Grecia, a demarat o actiune in justitie impotriva agentiei de presa Reuters solicitand despagubiri in valoare de 50 milioane de euro din cauza unui articol care a expus o serie de tranzactii imobiliare intre banca si companii conduse de membrii familiei presedintelui executiv de la Piraeus Bank, transmite Reuters.

Piraeus Bank a precizat ca a dat in judecata atat agentia Reuters, o divizie a grupului Thomson Reuters Corp, cat si pe autorul articolului. Reuters este acuzata de defaimare si de dorinta “de a prejudicia intregul sistem bancar grecesc'.
Articolul publicat de Reuters la 2 aprilie, “A Greek banker's secret property deals', sustine ca Piraeus Bank a inchiriat cel putin sapte proprietati imobiliare care erau detinute de o serie de companii private de investitii conduse, printre altii, de sotia si de doi fii ai presedintelui Piraeus Bank, Michalis Sallas.

In schimb, in actiunea sa juridica Piraeus Bank sustine “banca nu a cumparat sau inchiriat nicio proprietate, in special unele ilegale, de la presedinte sau familia sa'. In plus, banca sustine ca publicare articolului a provocat o cadere de 14,5% a actiunilor Piraeus Bank, ceea ce pentru banca a reprezentat o pierdere de 46 milioane de euro.
In conformitate cu cel de al doilea program de sprijin convenit de Grecia cu FMI si Uniunea Europeana, Piraeus Bank urmeaza sa fie recapitalizata cu cinci miliarde de euro.

Piraeus Bank Group are in prezent 866 sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra. In cei 11 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank s-a dezvoltat de la 2 la 182 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.

×