x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Piraţii au eliberat petrolierul grec, la bordul căruia se află şi un român

Piraţii au eliberat petrolierul grec, la bordul căruia se află şi un român

18 Ian 2010   •   00:00

Piraţii somalezi au eliberat în această dimineaţă superpetrolierul grec Maran Centaurus, la bordul căruia se află şi un român, la o zi după plata unei răscumpărări de câteva milioane de dolari.



"Nava a fost eliberată. Se pregăteşte să părăsească Harardhere", un reper al piraţilor situat la 300 de kilometri nord de Mogadishu, a declarat Andrew Mwangura, reprezentantul programului cu sediul la Mombasa, în Kenya, citat de AFP. Acesta a precizat că nava, care a fost ancorată mai multe săptămâni în portul Harardhere, necesită reparaţii înainte de a putea naviga.

Potrivit unor surse apropiate piraţilor, aceştia au părăsit luni nava şi au eliberat echipajul său format din 16 marinari filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român.

O răscumpărare între 5,5 şi şapte milioane de dolari, potrivit surselor, a fost plătită duminică, cu ajutorul unui elicopter, pentru eliberarea navei ce transporta echivalentul a două milioane de barili de ţiţei.

Petrolierul Maran Centaurus, care naviga sub pavilion grec, a fost deturnat la sfârşitul lui noiembrie. Nava încărcată cu ţiţei plecase din Jeddah (Arabia Saudită) şi urma să ajungă la New Orleans, în Statele Unite.

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe