x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia americană a evacuat o parte a Congresului în urma primirii unor scrisori şi a unui colet suspecte. Şi Obama a primit o astfel de scrisoare

Poliţia americană a evacuat o parte a Congresului în urma primirii unor scrisori şi a unui colet suspecte. Şi Obama a primit o astfel de scrisoare

17 Apr 2013   •   19:40
Poliţia americană a evacuat o parte a Congresului în urma primirii unor scrisori şi a unui colet suspecte. Şi Obama a primit o astfel de scrisoare

Poliţia americană a evacuat o parte a clădirii Congresului SUA în urma temerilor legate de mai multe scrisori şi a unui colet suspecte, în timp ce şi preşedintele Obama a primit o scrisoare care conţinea o substanţă suspectă, informează agerpres.ro.

O parte din corpurile Russell şi Hart ale clădirii legislativului SUA au fost evacuate pentru desfăşurarea investigaţiei. În clădirea Hart s-a semnalat prezenţa unui pachet suspect, iar în clădirea Russell - mai multe scrisori suspecte.

Anterior, o scrisoare conţinând o substanţă suspectă, adresată preşedintelui american Barack Obama, fusese primită la Centrul de triere poştală al Casei Albe, a anunţat miercuri Serviciul Secret american.

"La 16 aprilie 2013, la centrul poştal al Casei Albe a fost primită o scrisoare adresată preşedintelui şi care conţinea o substanţă suspectă", a declarat Edwin Donovan, purtător de cuvânt al Serviciului Secret. Acesta a precizat că respectivul centru de triere nu se află în incinta complexului prezidenţial.

La acest centru sunt detectate de regulă scrisorile sau pachetele care necesită o examinare suplimentară sau analize ştiinţifice înainte de a fi livrate destinatarului, a mai spus Donovan, fără a da detalii despre substanţa găsită.

Aceste descoperiri au loc la scurt timp după atacul de luni la Boston, soldat cu trei morţi şi peste 170 de răniţi în explozia a două bombe la finalul maratonului şi ai cărui autori nu au fost încă identificaţi.

Donovan a mai explicat că "Serviciul secret lucrează în strânsă cooperare cu poliţia Congresului şi cu FBI în această anchetă".

×