x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pola Kinski îşi acuză tatăl că a violat-o în copilărie. Ce spune Nastassja Kinski despre dezvăluirile surorii ei vitrege

Pola Kinski îşi acuză tatăl că a violat-o în copilărie. Ce spune Nastassja Kinski despre dezvăluirile surorii ei vitrege

11 Ian 2013   •   13:02
Pola Kinski îşi acuză tatăl că a violat-o în copilărie. Ce spune Nastassja Kinski despre dezvăluirile surorii ei vitrege
Sursa foto: Klaus Kinski

Nastassja Kinski spune că este "zdruncinată" de dezvăluirile surorii sale vitrege, Pola, care a afirmat că a fost agresată sexual de tatăl lor timp de 14 ani, informează Agerpres.

În cotidianul Bild de vineri, actriţa salută curajul surorii sale. "Este un moment dificil pentru mine. Sunt alături de sora mea şi o susţin. Sunt profund zdruncinată", scrie în cel mai citit ziar din Germania cea de-a doua fiică a actorului Klaus Kinski, mort în 1991.

Pola Kinski, 60 de ani, faimoasă actriţă de teatru şi de filme de televiziune, vorbeşte prima oară despre lungul său calvar într-o carte ce urmează să apară în Germania şi intitulată "Kindermund" ("Cuvinte de copil").

"Sunt mândră de curajul ei de a scrie o asemenea carte, al cărei conţinut îl cunosc. Am citit textul şi am plâns mult",  spune actriţa de 51 de ani, cunoscută mai ales pentru rolurile din "Tess" de Roman Polanski şi "Paris Texas" de Wim Wenders. Ea consideră că "această carte îi va ajuta pe toţi copiii, adolescenţii şi mamele care se tem de tatăl lor şi care îşi ascund frica în adâncul sufletului".

Nastassja Kinski crede că sora ei vitregă este o "eroină" care "s-a eliberat de greutatea unui secret", amintind că Pola nu este un caz izolat: "Astfel de lucruri se întâmplă copiilor din toată lumea, în fiecare zi şi ei trebuie protejaţi", a adăugat ea.

Pola Kinski a afirmat că tatăl ei a abuzat sexual de ea de la cinci la 19 ani şi că a scris cartea ca răspuns la cultul de care se bucură tatăl ei, prezentat ca un actor de geniu mai ales pentru rolurile sale de psihopat. Klaus Kinski, mort în Statele Unite la 65 de ani, a fost unul dintre actorii preferaţi ai lui Werner Herzog. A jucat, printre altele, în "Nosferatu, fantoma nopţii" şi "Woyzeck".  A avut trei copii - toţi actori - din trei căsătorii.

×