x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția din Noua Zeelandă suspendă căutările după erupția vulcanului White Island

Poliția din Noua Zeelandă suspendă căutările după erupția vulcanului White Island

24 Dec 2019   •   10:30
Poliția din Noua Zeelandă suspendă căutările după erupția vulcanului White Island
Sursa foto: Picasa/ flickr.com

Poliţia neozeelandeză a suspendat nelimitat marţi căutările pentru a încerca să găsească corpurile a două persoane date dispărute după erupţia vulcanului White Island, notează AFP.

În total, 47 de persoane, în principal turişti australieni, au fost surprinse de erupţia de la 9 decembrie în timp ce vizitau insula vulcanică situată în nordul Noii Zeelande.

Bilanţul, care se ridică la 19 morţi, include două persoane ale căror corpuri, posibil luate de apele mării, nu au fost recuperate până în prezent. În spital se mai află 25 de răniţi, majoritatea în stare gravă.

"Căutările întreprinse pentru a găsi cele două persoane dispărute în cursul erupţiei de pe White Island au fost suspendate", a anunţat marţi Andy McGregor, responsabil al poliţiei din Golful Abundenţei (Bay of Plenty).

Familiile au fost informate despre această decizie. Poliţia a subliniat că este pregătită să le reia în viitor dacă apare vreun indiciu despre un loc precis unde să reia căutările.

Andy McGregor a explicat că a luat această decizie la finalul unor "importante căutări aeriene şi de-a lungul litoralului". "Din nefericire, niciun nou element important nu a fost găsit", a adăugat el.

O echipă de militari neozeelandezi din cadrul forţelor speciale a fost trimisă la 13 decembrie pe insulă şi a recuperat, la capătul unei operaţiuni periculoase, corpurile a şase victime.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: noua zeelandă eruptie vulcanica