x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţia israeliană a impus noi restricţii pentru vizita Papei Francisc

Poliţia israeliană a impus noi restricţii pentru vizita Papei Francisc

22 Mai 2014   •   23:56
Poliţia israeliană a impus noi restricţii pentru vizita Papei Francisc

Poliţia israeliană a impus noi restricţii mai multor evrei extremişti de dreapta suspectaţi că vor să perturbe apropiata vizită a Papei Francisc în Israel, au informat joi surse din cadrul poliţiei, citate de AFP.

Miercuri, o purtătoare de cuvânt a poliţiei a anunţat că au fost luate măsuri împotriva a trei extremişti pentru a-i ţine la distanţă de obiectivele pe care urmează să le viziteze Papa Francisc la Ierusalim pe 25 şi 26 mai. 'Această listă a fost suplimentată şi include în prezent peste zece persoane', a adăugat ea joi.

Extremiştii în cauză 'nu intenţionau să îl atace pe Papa Francisc, ci să perturbe vizita, să creeze probleme şi să facă de râs statul Israel', a declarat Yossi Pariente, şeful poliţiei din Ierusalim, citat de postul naţional de radio. Potrivit acestor măsuri restrictive, decise pentru o durată de patru zile, activiştii sunt sub arest la domiciliu ori au primit interdicţia de a părăsi oraşul de reşedinţă începând de joi.

După o etapă, sâmbătă, în Iordania, Suveranul Pontif urmează să sosească duminică la Betleem (Cisiordania), pentru un pelerinaj de două zile în teritoriile palestiniene şi în Israel. La Ierusalim, vizita sa va face obiectul unui uriaş dispozitiv poliţienesc, similar celui amplasat cu prilejul vizitei preşedintelui american Barack Obama în 2013. În total, forţele de ordine vor mobiliza 8.500 de agenţi, un dispozitiv numit 'Operaţiunea sutana albă'

×