x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliția turcă a reținut un belgian de origine marocană suspectat că a căutat ținte pentru Statul Islamic în atacurile de la Paris

Poliția turcă a reținut un belgian de origine marocană suspectat că a căutat ținte pentru Statul Islamic în atacurile de la Paris

21 Noi 2015   •   11:13
Poliția turcă a reținut un belgian de origine marocană suspectat că a căutat ținte pentru Statul Islamic în atacurile de la Paris

Poliţia turcă a reţinut un bărbat belgian de origine marocană sub suspiciunea că a căutat locuri de luat ca ţintă pentru gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) în atacurile de la 13 noiembrie de la Paris soldate cu 130 de morţi, a relatat sâmbătă agenţia turcă de presă Dogan, citată de Reuters.

Ahmet Dahmani, 26 de ani, a fost reţinut într-un hotel de lux din oraşul de coastă Antalya, din sudul Turciei, a precizat Dogan, fără a-şi cita sursele. Oficialii turci nu au putut fi contactaţi încă pentru a comenta informaţia.

Dogan a mai relatat că alţi doi bărbaţi, ambii cetăţeni sirieni, au fost de asemenea reţinuţi pe o autostradă din apropiere sub suspiciunea că au fost trimişi de Statul Islamic pentru a se asigura că Dahmani va trece în siguranţă frontiera în Siria şi intenţionau să se întâlnească cu el.

Poliţia antitero l-a depistat pe Dahmani când acesta a ajuns în Antalya cu un avion şi l-a urmărit la hotelul unde s-a cazat, în cartierul Manavgat din Antalya, a precizat Dogan.

Pe de altă parte, Turcia a expulzat un grup de marocani reţinuţi în această săptămână pe aeroportul din Istanbul sub suspiciunea de legături cu Statul Islamic.

AGERPRES 

×