x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Poliţiştii britanici, salvaţi de la disponibilizare de Jocurile Olimpice din 2012

Poliţiştii britanici, salvaţi de la disponibilizare de Jocurile Olimpice din 2012

02 Aug 2011   •   12:46

Jocurile Olimpice din 2012, gazduite de Londra, ar putea salva de la disponibilizare mii de politisti britanici, masurile de securitate necesare in jurul stadioanelor care vor gazdui evenimentul facand necesara mentinerea lor in functie.

Ca urmare a deciziei de reducere a deficitului bugetar, de anul trecut, Marea Britanie este nevoita sa dea afara multi lucratori la stat, inclusiv politisti. Coordonatorul securitatii pe durata Jocurilor Olimpice, Chris Allison, insa, a insistat pe langa comisarii sefi din Scotland Yard sa amane disponibilizarile pana dupa Jocurile Olimpice.

“Au fost foarte receptivi. Au inteles ca Jocurile Olimpice reprezinta un test pentru munca de politie din Marea Britanie. Comisarii sefi m-au asigurat ca vor face tot ce le sta in putinta pentru a tine oamenii in functie', a spus Allison.

12.000 de politisti vor asigura ordinea in imediata apropiere a arenelor care gazduiesc Jocurile Olimpice, urmand sa fie ajutati de alti 25.000 de paznici care vor fi pusi la dispozitie de firme private.

Masurile de securitate vor fi draconice, Scotland Yard avertizand deja viitorii spectatori ca timpul de stat la coada pentru intrarea in stadioane va fi in medie de 20 de minute. Spectatorii vor fi scanati ca pe aeroport, arenele care vor gazdui Jocurile Olimpice fiind de asemenea dotate cu mii de camere de supraveghere.

Organizatorii au facut si o lista cu obiectele care nu vor fi permise pe stadioane. Astfel, spectatorii nu vor putea veni cu: mancare, bauturi alcoolice sau nealcoolice, recipiente a caror capacitate depaseste 100 de mililitri, umbrele, vuvuzele sau alte instrumente de suflat, tobe sau alte instrumente de percutie, termosuri.

S-a luat in calcul si interzicerea accesului cu telefoanele mobile, insa s-a renuntat la idee.

×