x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Polonia: Centrul de cultură musulman din Varşovia a fost vandalizat

Polonia: Centrul de cultură musulman din Varşovia a fost vandalizat

27 Noi 2017   •   15:18
Polonia: Centrul de cultură musulman din Varşovia a fost vandalizat

Centrul de cultură musulman din Varşovia a fost vandalizat în noaptea de duminică spre luni, transmite AFP, citând poliţia locală. 

Conform purtătoarei de cuvânt a poliţiei din cartierul Ochota, o patrulă a fost trimisă la faţa locului imediat după primirea unei informări în jurul orei 06.00. '12 geamuri erau sparte şi armătura unui cort mare ridicat în grădină a fost avariată. Nu au fost găsite inscripţii şi incidentul este tratat deocamdată ca distrugere de bunuri', a precizat pentru AFP Edyta Wisowska. 

Centrul de cultură musulman, în incinta căruia se află una din cele două moschei din Varşovia, precum şi un restaurant, este o clădire modernă finalizată în 2015. 

APF precizează că nu a putut fi obţinută deocamdată o reacţie de presă din partea responsabililor centrului. 

Conform postului public de radio RMF FM, cel care a difuzat primul informaţia, responsabilii au primit în mai multe rânduri mesaje de ameninţare prin poşta electronică. 

La 11 noiembrie, de sărbătoarea naţională a Poloniei, 60.000 de persoane au luat parte la Varşovia la 'Marşul Independenţei', ocazie cu care grupuri naţionaliste au scandat lozinci xenofobe. Unii manifestanţi au declarat atunci că vor să-şi apere ţara împotriva 'islamismului radical', au relatat jurnalişti ai agenţiei franceze.AGERPRES

×