x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pompierii au intervenit la Centrala nucleară Zaporojie. Autorităţile nu au semnalat radiaţii după incendiu. Joe Biden a vorbit cu Volodimir Zelenski

Pompierii au intervenit la Centrala nucleară Zaporojie. Autorităţile nu au semnalat radiaţii după incendiu. Joe Biden a vorbit cu Volodimir Zelenski

04 Mar 2022   •   07:45
Pompierii au intervenit la Centrala nucleară Zaporojie. Autorităţile nu au semnalat radiaţii după incendiu. Joe Biden a vorbit cu Volodimir Zelenski
Sursa foto: Captura Video

Echipaje de pompieri au intervenit la Centrala nucleară Zaporojie (Zaporizhzhia), situată în sud-estul Ucrainei, pentru stingerea unui incendiu produs în urma unor atacuri cu obuze atribuite armatei ruse, iar preşedintele SUA, Joseph Biden, a discutat cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Update Incendiul care a izbucnit după atacul din noaptea de joi spre vineri al forțelor ruse asupra centralei nucleare ucrainene Zaporojie a fost stins.

Serviciile de urgență din Ucraina au confirmat că au reușit să stingă incendiul de la centrala nucleară, o ușurare pentru toți cei din zonă și nu numai, scrie BBC.

Serviciile de urgență ucrainene au declarat că inițial au fost blocate să ajungă la fața locului.

La ora locală 5.20, pompierii au reușit în cele din urmă să ajungă la incendiu. Acesta a fost stins aproximativ o oră mai târziu, au scris serviciile de urgență din Ucraina.

 

 

Stire initiala "Pompierii au primit permisiunea de a interveni la Centrala nucleară Zaporojie", a declarat Oleksandr Staruh, directorul Administraţiei regionale, citat de agenţia Ukrinform. Ulterior, oficialul ucrainean a precizat că a primit asigurări din partea directorului Centralei nucleare că "securitatea este garantată", explicând, potrivit cotidianului Le Figaro, că a fost afectată o clădire utilizată pentru cursuri de formare a personalului şi un laborator.

Autorităţile ucrainene nu au semnalat modificări ale nivelului de radiaţii în urma incendiului izbucnit la Centrala nucleară Zaporojie, anunţă Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

"Autoritatea de reglementare din Ucraina a transmis că nu s-au modificat nivelurile de radiaţii la Centrala nucleară Zaporojie (Zaporizhzhia)", a comunicat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit cotidianului Le Figaro.

De asemenea, Preşedinţia SUA a anunţat că monitorizează situaţia. Preşedintele Joseph Biden l-a sunat pe Volodimir Zelenski pentru a discuta despre incidentul produs la centrala nucleară, informează CNN.

Dmytro Orlov, primarul localităţii Enerhobar, situată în apropierea Centralei nucleare Zaporojie (Zaporizhzhia), a declarat în cursul nopţii că un incendiu a izbucnit din cauza "atacurilor continue cu obuze" lansate de armata rusă asupra "unităţilor complexului nuclear". Nu este clar ce sisteme ale centralei sunt afectate de incendiu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski