x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea lui Joe Biden, în cădere liberă

Popularitatea lui Joe Biden, în cădere liberă

11 Feb 2022   •   10:00
Popularitatea lui Joe Biden, în cădere liberă

Aproape 60% dintre cetăţenii americani sunt nemulţumiţi de politicile preşedintelui Joseph Biden, arată rezultatele unui sondaj comandat de CNN, ceea ce reflectă o scădere puternică a popularităţii actualului lider de la Casa Albă pe fondul situaţiei sociale şi economice.

Conform sondajului efectuat de Institutul SSRS în perioada 10 ianuarie - 6 februarie, 58% dintre cetăţenii americani dezaprobă politicile preşedintelui Joseph Biden (în creştere de la 51%, în decembrie 2021). Politicile lui Biden sunt susţinute de 41% dintre americani (în scădere faţă de 49%, în decembrie 2021). În aprilie 2021, Joseph Biden avea o susţinere de 53%.

Joseph Biden încă este susţinut de 83% dintre simpatizanţii Partidului Democrat, dar în vara anului 2021 popularitatea liderului de la Casa Albă era de 94% în rândul alegătorilor democraţi.

Sondajul, efectuat pe un eşantion reprezentativ de 1.527 de adulţi, are o marjă de eroare de plus sau minus 3,3%.

Rezultatele sondajului confirmă scăderea semnificativă a popularităţii preşedintelui Joseph Biden, notează publicaţia The Hill. Administraţia de la Washington este criticată intens din cauza creşterii inflaţiei, a modului de gestionare a pandemiei şi deciziilor de politică externă. Scăderea popularităţii preşedintelui Biden generează preocupări în perspectiva scrutinului parlamentar parţial programat în noiembrie. Partidul Democrat speră să menţină majoritatea în Camera Reprezentanţilor şi controlul asupra Senatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Joe Biden