x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Popularitatea lui Barack Obama, la cele mai scăzute cote din ultimii doi ani

Popularitatea lui Barack Obama, la cele mai scăzute cote din ultimii doi ani

17 Iun 2013   •   20:59
Popularitatea lui Barack Obama, la cele mai scăzute cote din ultimii doi ani
Sursa foto: EPA/Intact Images

Cota de popularitate a preşedintelui american Barack Obama a înregistrat o scădere de opt puncte în raport cu luna precedentă, într-un context marcat de o serie de controverse, potrivit unui sondaj publicat luni de CNN.

Aproximativ 45% dintre americani aprobă activitatea lui Barack Obama la conducerea Statelor Unite, o cotă de popularitate la cel mai scăzut nivel din noiembrie 2011, potrivit unui studiu realizat de ORC International pentru CNN.

În paralel, 54% dintre persoanele intervievate afirmă că dezaprobă activitatea sa, un număr în creştere cu nouă puncte în raport cu luna mai.

"Prăbuşirea cotei de încredere a lui Barack Obama este alimentată de o scădere spectaculoasă de 17 puncte, în cursul lunii trecute, în rândul persoanelor de cel puţin 30 de ani, care, împreună cu cetăţenii americani de culoare, au fost printre susţinătorii cei mai loiali", a declarat Keating Holland, directorul de sondaje al CNN.

Pentru prima dată în cei cinci ani de când este preşedinte, 50% dintre americani nu consideră că Obama este "cinstit şi demn de încredere", conform CNN.

De mai multe săptămâni, administraţia Obama trebuie să facă faţă unei serii de controverse, dintre care ultima vizează vastele programe de supraveghere efectuate de serviciile americane de informaţii de combatere a terorismului.

De asemenea, o altă controversă face referire la zelul Fiscului la adresa mişcării Tea Party, ceea ce a declanşat o furtună politică. Aceasta a fost urmată de alte polemici despre modul în care administraţia Obama a tratat atacul consulatului american de la Benghazi, în Libia, sau dezvăluirile cu privire la verificarea registrelor telefonice ale agenţiei Associated Press.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1.014 persoane, în perioada 11-13 iunie.

×
Subiecte în articol: barack obama popularitate cnn