x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portretul autorului atacului din Munchen: Un tânăr singuratic, amator de jocuri video violente

Portretul autorului atacului din Munchen: Un tânăr singuratic, amator de jocuri video violente

23 Iul 2016   •   19:10
Portretul autorului atacului din Munchen: Un tânăr singuratic, amator de jocuri video violente

Un tânăr serviabil, rezervat şi fan al jocurilor video de război, astfel este prezentat de vecini autorul atacului de vineri seară de la un centru comercial din Munchen despre care AFP relatează sâmbătă că se numeşte David Ali Sonboly, un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani.

Pentru vecinii săi, aflaţi încă în stare de şoc, nimic nu prevestea actul nebunesc comis vineri de tânăr, care a ucis nouă persoane la Munchen, după care s-a sinucis. Sonboly trăia împreună cu familia într-un imobil de locuinţe sociale modern şi discret, în inima unui cartier (Maxvorstadt) mai degrabă prosper din capitala Bavariei, nu departe de centrul oraşului.

"Nu l-am văzut niciodată furios, n-am auzit să fi avut vreodată probleme cu poliţia sau cu vecinii", povesteşte o femeie de origine macedoneană care locuieşte în clădire. Autorul atacului locuia cu părinţii şi cu fratele mai mic într-un apartament cu trei camere şi frecventa şcoala din cartier, spune femeia. "Era foarte amabil, serviabil. Râdea ca orice om normal (...) Ceva s-a întâmplat în creierul lui", adaugă ea.

Părinţii tânărului sunt amândoi de origine iraniană, tatăl este şofer de taxi, iar mama, angajată la lanţul de magazine Karstadt.

"Îmi pare sincer rău pentru familie, chiar şi pentru băiat (...) Oamenii spun că (a comis atacul) pentru că este musulman, însă asta nu are nimic de-a face cu religia musulmană", spune femeia. O altă vecină confirmă: familia nu era "deosebit de religioasă".

Pentru Sedik Ali, un afgan în vârstă de 29 de ani, atacatorul lăsa mereu impresia unui tânăr singur, care păstra distanţa faţă de alţii. "Este straniu, dar nu vorbea niciodată cu noi", spune Ali, care îşi aminteşte în schimb că acesta juca adesea fotbal cu fratele său mai mic într-un parc din cartier.

Mulţi şi-l amintesc împărţind ziare gratuite, pe care le transporta cu un cărucior. "Le-am găsit odată într-un coş de gunoi şi i-am spus 'nu le arunca, trebuie să le distribui!', îşi aminteşte Stephan, barman la cafenea de la parterul imobilului. Şi acesta spune că "totul în limbajul său corporal era sinonim cu 'nu vreau să stau de vorbă cu voi'". "Nu era la fel ca băieţii de vârsta lui, în pas cu moda, modă, plin de energie, cu tunsori la modă. Părea mai calm. Era un băiat timid", adaugă Stephan.

Sursa: AGERPRES

×