x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Portugalia: O lege cam nesărată

Portugalia: O lege cam nesărată

de Irina Cristea    |    16 Mar 2009   •   00:00

Cantitatea de sare din pâine este, de-acum, reglementată prin lege în Portugalia. Parlamentul a adoptat o propunere legislativă ce prevede ca la un kilogram de pâine să fie maxim 14 grame de sare, faţă de 18-21 de grame, cât conţine, la kilogram, cea mai comercializată pâine din această ţară, relatează AFP.



Iniţiativa aparţine grupului socialist şi are drept scop lupta împotriva consumului excesiv de sare, factor important pe lista cauzelor hipertensiunii. Doar cinci parlamentari s-au opus legii, pe motiv că aceasta "reglementează gusturile oamenilor", în timp ce "tutunul sau grăsimile care fac rău nu sunt interzise".

Portughezii sunt mari consumatori de pâine, având de ales între peste 100 de sortimente disponibile în brutării. Pâinea portugheză cea mai consumată conţine între 18 şi 21 de grame de sare per kilogram. Un studiu privind hipertensiunea, prezentat în februarie, arată că portughezii consumă în medie 12 grame de sare pe zi. Recomandarea Organziaţiei Mondiale a Sănătăţii este de cinci grame.

×
Subiecte în articol: externe