x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Posibil ATENTAT TERORIST. O mașină a intrat în plin în pietoni în Melbourne

Posibil ATENTAT TERORIST. O mașină a intrat în plin în pietoni în Melbourne

20 Ian 2017   •   07:43
Posibil ATENTAT TERORIST. O mașină a intrat în plin în pietoni în Melbourne
Sursa foto: 9NEWS.COM.AU

Trei persoane au fost ucise şi alte douăzeci rănite vineri după ce un bărbat a intrat în mod deliberat cu maşina într-o mulţime de pietoni în faţa unui mall din oraşul australian Melbourne, au anunţat poliţia şi responsabili ai serviciilor de urgenţă, informează agenţia DPA.

"Un bărbat a intrat în mod deliberat cu maşina în pietoni la mall. Avem în prezent trei persoane decedate şi 20 de răniţi", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stuart Bateson, reporterilor la Melbourne.

El a anunţat că suspectul se află în custodia poliţiei şi a adăugat că incidentul are legătură cu un atac prin înjunghiere într-o altă parte a oraşului, comis mai devreme în aceeaşi zi şi în care o persoană a fost rănită.

Bateson a precizat că incidentul nu este legat de terorism şi nu există nicio ameninţare pentru comunitate.

Potrivit presei locale, bărbatul, purtând doar chiloţi roşii şi pantofi albi, a fost arestat în urma incidentului şi luat cu ambulanţa.

Incidentul a avut loc în faţa Bourke St Mall, pe cea mai aglomerată stradă din cartierul central de afaceri din Melbourne. Ambulanţele şi maşinile de poliţie au blocat strada şi multe magazine din zonă au fost închise.

"Era un Commodore de culoare cafenie care venea cu cel puţin 70 de kilometri pe oră. Am auzit bufnituri şi am văzut oameni aruncaţi peste tot", a declarat un martor la radioul local ABC.

Fotografii şi înregistrări video postate pe social media arătau paramedici care acordau primul ajutor persoanelor rănite pe stradă şi poliţişti în jurul unei maşini roşii distruse.

Poliţia a declarat că turneul de tenis Australian Open, care se desfăşoară în prezent la Melbourne, nu a fost afectat de incident.

×
Subiecte în articol: atentat