x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Potop în Europa Centrală

Potop în Europa Centrală

de Sînziana Stancu    |    08 Aug 2010   •   00:00

Zece morţi şi mii de persoane evacuate reprezintă bilanţul precipitaţiilor abundente care au provocat inundaţii în Polonia, Cehia şi Germania.



În Polonia, trei persoane au murit înecate, în Silezia Inferioară, în apropiere de fontiera cu Cehia şi Germania, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Jerzy Miller, citat de AFP.

O femeie s-a înecat la Bogatynia, în urma revărsării apelor unui râu. O altă femeie a murit înecată tot în această regiune, a declarat Pawel Fratczak, un purtător de cuvânt al pompierilor polonezi. "Cea de a treia victimă este un pompier, în vârstă de 55 de ani, luat de ape la Radomierzyce, în aceeaşi regiune, unde a cedat un baraj", iar apa a afectat o mare parte din oraşul Zgorzelec-Goerlitz, la frontiera polono-germană. "Un val a ajuns, în câteva ore, în oraş, fără să putem face ceva pentru a ne pregăti în acest sens", iar nivelul râului a crescut cu 7 metri, a declarat primarul Michael Wieler, pentru postul de televiziune N24.

La Neukirchen, în Saxonia (sud-est), trei persoane au murit înecate într-o pivniţă, în timpul unor ploi torenţiale.
În Cehia, patru persoane au murit în timpul unor inundaţii violente, iar alte trei persoane erau, în continuare, date dispătute, duminică, a declarat Lenka Moravcova, o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă locale.
Din cauza inundaţiilor, 1.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, iar 4.000, fără gaze naturale, în special în regiunea Liberec, la 100 de kilometri nord de Praga. Ploaia a încetat, duminică, previziunile meteo pentru această regiune fiind optimiste.

×
Subiecte în articol: externe