x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Potop şi incendii în SUA. Celebrul festival Lollapalooza, anulat de furtună (VIDEO)

Potop şi incendii în SUA. Celebrul festival Lollapalooza, anulat de furtună (VIDEO)

05 Aug 2012   •   06:59
Potop şi incendii în SUA. Celebrul festival Lollapalooza, anulat de furtună (VIDEO)

Incendiile si furtunile fac adevarate ravagii in Statele Unite. Daca in sud, in statul Oklahoma, 120 de locuinte au fost distruse de flacari, la nord, in Illinois, aproximativ 150.000 de oameni au ramas fara electricitate dupa ce o vijelie a daramat zeci copaci peste liniile de inalta tensiune. In Chicago, o furtuna violenta a dus la anularea festivalului de muzica Lollapalooza, la care urmau sa participe circa 100.000 de fani.

Potrivit NBC News, aproximativ 150.000 de persoane din statul Illinois au ramas fara electricitate dupa ce furtuna a daramat zeci de copaci peste liniile de inalta tensiune. Meteorologii avertizeaza ca ploaia si vantul puternic se indreapta catre est, spre statul Indiana, unde ameninta sa provoace si alte distrugeri.

In schim, statul Oklahoma, din sudul tarii, sufera in urma incendiilor de vegetatie, provocate de seceta si temperaturile ridicate. Echipele de pompieri se lupta sa stinga peste 25 de focare. Unul dintre acestea a distrus o intreaga localitate si a lasat sub cerul liber aproximativ 600 de persoane.

In total, 13.000 de hectare de vegetatie au fost distruse pana in prezent, iar flacarile risca sa se raspandeasca spre Oklahoma City, potrivit Reuters.

×
Subiecte în articol: chicago furtuna incendii oklahoma