x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe POVESTEA CARE A EMOŢIONAT MILIOANE DE OAMENI. Un câine născut ORB, sprijin pentru copiii cu autism (VIDEO)

POVESTEA CARE A EMOŢIONAT MILIOANE DE OAMENI. Un câine născut ORB, sprijin pentru copiii cu autism (VIDEO)

16 Mar 2015   •   13:34
POVESTEA CARE A EMOŢIONAT MILIOANE DE OAMENI. Un câine născut ORB, sprijin pentru copiii cu autism (VIDEO)

El este Smiley, are 12 ani si este un Golden Retriever care-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale. Potrivit Russia Today, patrupedul, care s-a nascut orb, lumineaza zilele micutilor din diverse spitale din Stouffville, Ontario si Canada.

Câinele, care a fost salvat dintr-un adăpost din Stouffville, Canada, de Joanne George, în urmă cu un deceniu, s-a născut fără ochi şi a fost diagnosticat şi cu nanism. Cu toate acestea, Smiley are un atestat pentru terapia asistată de animale şi dă lecţii de viaţă tuturor celor care ajung să-l întâlnească. El s-a alăturat programului "St. John Ambulance Therapy Dog" şi îşi petrece zilele în diverse spitale ori şcoli, unde îi ajută pe cei cu tulburări de atenţie.

"Smiley nu a vazut niciodata, dar ii ajuta pe oameni sa zambeasca. Era un tip, Teddy, care nu comunica in niciun fel si care nu a zambit niciodata. Dar cand l-a intalnit pe Smiley, Ted a inceput sa zambeasca", a declarat George pentru ABC News.

Stapana patrupedului a spus ca Smiley se duce deseori la o librarie din Stouffville, unde isi petrece timpul alaturi de copii care sufera de autism si care au dificultati sa citeasca.

"Acesti copii au fost nascuti cu diferite dizabilitati, la fel ca Smiley, si este important ca ei sa vada ca el a depasit aceste dificultati si ca este fericit", a mai spus George.

×