x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea incredibilă a singurului evreu pentru care Hitler a intervenit personal ca să-l scape de gazare (VIDEO)

Povestea incredibilă a singurului evreu pentru care Hitler a intervenit personal ca să-l scape de gazare (VIDEO)

06 Iul 2012   •   09:39
Povestea incredibilă a singurului evreu pentru care Hitler a intervenit personal ca să-l scape de gazare (VIDEO)

Unii evrei germani au scapat de Holocaust fugind din tara, altii s-au ascuns si multi s-au zbatut sa ramana in viata, dupa ce au fost inchisi in lagarele de concentrare.
Insa Ernst Hess, un "evreu pur sange", a ramas in viata datorita interventiei persoanale a lui Adolf Hitler, scrie Daily Mail.

Ce anume insa l-a facut pe Hitler sa-l salveze pe Hess? Ei bine, pe in timpul Primului Razboi Mondial, atunci cand Adolf Hitler era un simplu caporal, Hess fusese comandatul divizei de care apartinea viitorul Fuhrer.

Fiindca era foarte mandru si atasat de perioada in care a luptat pe frontul de vest, Hitler a cerut Gestapo-ului sa-l crute pe Hess.

Povestea a fost relatata de fiica lui Hess, Ursula, acum in varsta de 86 de ani. Dezvaluirile au fost facute dupa ce un ziar a publicat o scrisoare trimisa din ordinul lui Hitler, in care Fuhrerul insista ca Hess sa nu fie "persecutat sau deportat".

Cererea lui Hitler a fost transmisa mai departe de Heinrich Himmler, care anunta oficial Gestapoul ca Hess beneficiaza de “protectie de la Fuhrer' si “nu trebuie sa fie deranjat in niciun fel'.

Ernst Moritz Hess, nascut in 1890, a fost ranit in octombrie 1914 si inca o data, doi ani mai tarziu, in octombrie 1916. In vara acelui an, Hess a fost pentru o scurta perioada de timp comandantul copmaniei in care activa si Hitler.

In mod ironic, Hess, de profesie judecator, i-a povestit fiicei sale ca nu-si amintea mare lucru in legatura cu Adolf Hitler, ca fusese mereu “o enigma", ca nu vorbea cu nimeni, nu se remarcase in niciun fel. Nu era deloc interesat de femei, distractii si bautura, ca un soldat normal. La fel ca alti camarazi de arme ai sai, el a fost surprins sa afle ca temutul dictator fusese caporal in regimentul condus de el.

In 1936, Hess a fost obligat sa renunte la profesia de judecator. In acelasi an, familia l-a vazut pe acesta cum era batut de nazisti. I-a scris lui Hitler in iunie 1936, cerandu-i sa-l crute atat pe el, cat si pe fiica sa. Fostul judecator ajunge sa lucreze ca muncitor la construirea baracilor. Sora sa, insa, a crezut ca protectia oferita de Hitler fratelui sau o includea si pe ea, insa s-a inselat. Ea a fost gazata la Auschwitz.

Hess purta mereu asupra sa scrisoarea redactata de Himmler. Aceasta nu i-a mai fost de folos in 1941, atunci cand ordinul de protectie i-a fost ridicat si a inceput sa fie considerat "un evreu oarecare".

Dupa terminarea razboiului, Ernst Hess a fost presedintele Autoritatii federale germane a Cailor Ferate, in Frankfurt. Ulterior, el a fost medaliat cu Ordinul de Merit si declarat cetatean de onoare al orasului. A murit in 14 septembrie 1983, la Frankfurt.


×