x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Povestea incredibilă a unui băieţel de 11 ani care a supravieţuit 30 de minute îngropat în nisip! (VIDEO)

Povestea incredibilă a unui băieţel de 11 ani care a supravieţuit 30 de minute îngropat în nisip! (VIDEO)

15 Mar 2012   •   08:12
Povestea incredibilă a unui băieţel de 11 ani care a supravieţuit 30 de minute îngropat în nisip! (VIDEO)

Profitand de vremea perfecta de duminica trecuta, Nicholas Nelson, un baietel de 11 ani din Saranac, Michigan, se juca impreuna cu fratele sau vitreg, Kyle, sapand tuneluri in dealul nisipos din apropierea locuintei lor.

La un moment dat, unul dintre tuneluri s-a prabusit peste Nicholas, ingropandu-l cu totul. Kyle a reactionat prompt si a incercat sa isi dezgroape fratele, dar eforturile sale nu erau suficiente. A apelat numarul de urgenta din SUA – 911, dupa care s-a repezit in casa sa inhate o lopata si sa le ceara ajutor alor sai. 'Nisipul curgea intruna, dealul continua sa se surpe pe masura ce sapam', a relatat Kyle, pentru Grand Rapids Press.

Mama lui Nicholas si prietenul acesteia l-au insotit pe Kyle, in prima instanta. 'Sapam orbeste cu mainile, nestiind exact unde se afla, pentru ca era complet ingropat', a povestit Aimee Nelson, citata de ABC news.

La eforturile de salvare s-au alaturat, imediat, vecini, apoi echipajul de pompieri trimis de dispeceratul de urgenta.

In cele din urma, Nicholas a fost gasit si extras din nisip. Nu respira, dar procedurile de resuscitare au dat roade.

Cand a fost externat, Nicholas a povestit ca, dupa ce si-a dat seama ce s-a intamplat, si-a luat ramas bun in gand de la ai sai. Norocul sau a fost ca, in pofida presiunii, a reusit sa creeze cu mainile un mic spatiu in jurul gurii, astfel incat a evitat sa se inece cu nisip. Dupa circa un minut, a lesinat. Acum, pune supravietuirea sa pe seama interventiei divine: 'Cred ca cineva a fost alaturi de mine acolo, ca sa pot crea acea punga de aer si astfel sa nu-mi pierd viata'. Si ii sfatuieste pe toti sa evite sa sape tuneluri, daca nu sunt profesionisti.

×
Subiecte în articol: baietel ingropat in nisip