x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pporcina optimistă: Denumire cu bucluc

Pporcina optimistă: Denumire cu bucluc

de Sînziana Stancu    |    29 Apr 2009   •   00:00

Producătorii americani de carne de porc s-au revoltat pe denumirea virusului gripei porcine, găsit în Mexic, unde a făcut ravagii, spunând că această denumire e pe cale de a le ruina vânzările de carne de porc.

Nici una, nici două, producătorii americani le-au cerut autorităţilor să schimbe denumirea epidemiei, cel puţin în discursurile publice, scrie Reuters. Secretarul pentru Securitate Internă, Janet Napolitano, şi cel pentru Agricultură, Tom Vilsack s-au conformat imediat solicitării producătorilor, înlocuind denumirea de gripă porcină cu "virusul H1N1".

Israelul renunţase deja la denumirea gripa parcină, preferând să numească virusul "gripa Mexico", după numele Capitalei mexicane unde şi-a avut originea epidemia. Şi Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor, cu sediul în Paris, a ridicat obiecţiuni cu privire la denumirea bolii, argumentând că virusul are componente umane şi aviare şi că, până acum, nu s-a găsit nici un porc infectat cu acest virus.

BEŢI CA PORCII
Doi pasageri ai unei curse aeriene între Mexico City şi Maryland au provocat panică la bordul avionului în care se aflau, fiind bănuiţi că prezintă simptome de gripă porcină.

În realitate, cei doi "suspecţi", care au ţinut avionul cu 117 pasageri "captiv", o oră întreagă, pe pistă, la aterizare, până ce autorităţile sanitar-veterinare chemate de urgenţă la faţa locului au făcut controlul de rigoare, băuseră peste măsură în timpul călătoriei şi li se făcuse rău. De fapt, în avion, cei doi cheflii intraseră în "turul 2", pentru că luaseră la bord zdravăn şi înainte de zbor.

×
Subiecte în articol: externe