x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ULTIMELE zece minute ale zborului Germanwings. Experţii au RECONSTITUIT prăbuşirea avionului Airbus 320 (VIDEO)

ULTIMELE zece minute ale zborului Germanwings. Experţii au RECONSTITUIT prăbuşirea avionului Airbus 320 (VIDEO)

27 Mar 2015   •   10:24
ULTIMELE zece minute ale zborului Germanwings. Experţii au RECONSTITUIT prăbuşirea avionului Airbus 320 (VIDEO)

Avionul Airbus A-320, al companiei aeriene Germanwings, care s-a prăbușit marți în Alpii Francezi, a pierdut lent în altitudine. Coborârea lentă și lungă, care a durat aproximativ zece minute, a fost reconstituită de experții francezi cu ajutorul Simulatorului european de zbor de la Gosselies.

Odată ce datele zborului 4U9525 au fost introduse în programul simulatorului, piloții au putut recrea cu exactitate zborul Germanwings. În materialul video de mai jos a fost simulată ultima etapă a zborului aeronavei germane.

Scroll pentru video

Ieri, anchetatorii au dezvăluit faptul că avionul Germanwings a fost prîbușit intenționat de co-pilotul Andreas Lubitz, care se afla singur în cockpit. Aceste informații au rezultat în urma ascultării înregistrărilor de pe cutia neagră ce stochează discuțiile din cabina de pilotaj. Potrivit procurorului francez Brice Robin, în primele 20 de minute ale înregistrării se aude 'un schimb de replici amicale și chiar amuzante' între pilot și copilot. Apoi, comandantul pregătește briefingul de dinaintea aterizării la Dusseldorf, în timp ce copilotul răspunde 'laconic'. Ulterior, comandantul îi cere copilotului să preia comanda aparatului și se aude zgomotul unui scaun care este dat înapoi.

După ieșirea din cockpit a comandantului de zbor, 'copilotul a rămas singur la comenzi' și, în mod 'deliberat', 'a manipulat butoanele care acționează coborârea aparatului', a declarat procurorul Brice Robin în cadrul unei conferințe de presă. 'Copilotul a refuzat să deschidă ușa pentru a-i permite comandantului să revină în cockpit', chiar dacă acesta bătea în ușă 'violent', a spus el. Comandantul este auzit de mai multe ori cerând să i se deschidă ușa, dar copilotul nu răspunde, a explicat procurorul Brice Robin.

Tragedia aviatică s-a soldat cu moartea a 150 de persoane, printre care cei șase membri ai echipajului.

Cele mai interesante articole:
TRAGEDIA AVIATICĂ din Alpii Francezi. ULTIMELE ÎNREGISTRĂRI din avionul Germanwings (VIDEO)
CATASTROFA din Alpi. Descoperire "IMPORTANTĂ" în casa copilotului Andreas Lubitz. Poliţia: "Sperăm să explice ce s-a întâmplat" (VIDEO)
Cercetătorii din Bârlad BULVERSEAZĂ lumea ştiinţifică. E CEA MAI MARE DESCOPERIRE ASTRONOMICĂ făcută până acum în România!
EXPERIMENT ŞTIINŢIFIC. Ce se întâmplă când lava întâlneşte gheaţa. Rezultatul i-a ULUIT pe cercetători (VIDEO)
ALERTĂ FĂRĂ PRECEDENT LA NASA! Un ASTEROID GIGANT se îndreaptă spre TERRA. Riscul impactului este "FOARTE REAL"! (VIDEO)
METODA ŞMEN, surprinsă de camerele de supraveghere. Cum se fac 500 de lei în câteva secunde! (VIDEO)
ARMA SECRETĂ a Rusiei, filmată în apropierea Moscovei. Vezi IMAGINI SPION (VIDEO)



×