x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Prăbușirea avionului militar american din Afganistan, revendicată de talibani

Prăbușirea avionului militar american din Afganistan, revendicată de talibani

02 Oct 2015   •   08:15
Prăbușirea avionului militar american din Afganistan, revendicată de talibani

Talibanii au revendicat vineri prăbuşirea avionului de transport militar american C-130 în estul Afganistanului, în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane, în noaptea de joi spre vineri, potrivit armatei SUA, relatează France Presse.

'Mujahedinii noştri au doborât aparatul american la Jalalabad', declară pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Misiunea NATO din Afganistan nu a dat până acum nicio explicaţie în legătură cu prăbuşirea C-130.

Prăbuşirea aparatului C-130 în noaptea de joi spre vineri s-a soldat cu 11 morţi, între care şase soldaţi americani, a anunţat anterior un oficial american din domeniul apărării.

'Echipajul şi pasagerii au murit', a precizat colonelul Brian Tribus, din armata terestră a SUA, indicând faptul că şase soldaţi americani şi cinci contractori civili şi-au pierdut viaţa.

Accidentul s-a produs pe aeroportul din Jalalabad la puţin timp după miezul nopţii, după ora locală (joi 19h30 GMT).

Cauzele prăbuşirii aparatului de zbor american nu se cunosc deocamdată.Un comunicat al forţei expediţionare aeriene 455 la Bagram s-a referit la "un accident", fără a oferi detalii.

C-130 este un avion de transport militar capabil să decoleze şi să aterizeze pe piste scurte sau sumar amenajate. Aparatul este echipat cu 4 motoare cu elice.AGERPRES

×