x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Ce se va întâmpla cu centrala nucleară de la Zaporojie

Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Ce se va întâmpla cu centrala nucleară de la Zaporojie

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   10:29
Precizări de ULTIMĂ ORĂ de la Moscova. Ce se va întâmpla cu centrala nucleară de la Zaporojie
Sursa foto: Hepta

Centrala nucleară de la Zaporojie va rămâne sub controlul forțelor ruse, anunță Moscova, după ce un oficial de la Energoatom a spus anterior că acestea se pregătesc de retragere, scrie Reuters.

"Mass-media răspândește știri false potrivit cărora Rusia ar intenţiona să se retragă din Enerhodar şi să părăsească centrala nucleară. Această informaţie nu este adevărată", a transmis administrația de la Moscova pe Telegram.  

Rusia a ocupat cea mai mare centrală de pe continentul european în luna martie, situată în sudul Ucrainei, la scurt timp după invazie. Ulterior, forțele ucrainene au atacat intens obiectivul, atacuri care au încetat după ce AIEA a trimis o delegație permanentă la centrală. 

Totodată, Statul Major General al forţelor ucrainene a transmis, astăzi, că a distrus 6 echipamente militare ale forțelor ruse și 30 de militari ruși au fost răniți la Enerhodar. Informațiile nu au fost verificate independent. 

Ce spune directorul Energoatom

Directorul Energoatom, compania națională de energie atomică a Ucrainei, a declarat, duminică, faptul că forțele ruse s-ar pregăti să să se retragă din centrala de la Zaporojie.

''În ultimele săptămâni am primit efectiv informaţii despre semne că trupele ruse s-ar putea să se pregătească să plece de la centrala situată în zona oraşului Energodar. În primul rând, în mass-media rusă sunt foarte multe relatări conform cărora ar fi mai bine să părăsească centrala şi să încredinţeze controlul acesteia către Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică - AIEA. Impresia creată este că ruşii îşi fac bagajele şi fură tot ce pot'', a declarat Petro Kotin, la televiziunea ucraineană.

 


 

×
Subiecte în articol: Rusia Zaporojie ucraina energoatom